Тръгваме с добро настроение. Мисля, че много труд вложихме, много

...
 Тръгваме с добро настроение. Мисля, че много труд вложихме, много
Коментари Харесай

Илиана Раева: Ще бъде тежка олимпиада, трябва ни вяра и спокойствие

  " Тръгваме с положително въодушевление. Мисля, че доста труд вложихме, доста старание, направихме доста мощни и конкурентни съчетания. Имахме доста успешен сезон до този миг, до заминаването на олимпийските игри, спечелихме много медали и единственото, което е належащо е там да съумеем да запазим спокойствието на девойките, комцентрацията им и вярата им, че могат. Това ще бъде главното и най-важното, и несъмнено, да сме здрави всички, което е преди всичко. Надявам се живи и здрави да пристигнем, да сме щастливи и живи и здрави да се върнем. Ще бъде тежка олимпиада, конкуренцията е доста огромна и при самостоятелното и при ансамбъла. Имаме доста конкурентни съчетания, направихме доста мощни надпревари, би трябвало ни религия и успокоение ", каза  това съобщи президентът на БФХГ Илиана Раева преди заминавоането на националния ни тим по художествена гимнастика - самостоятелно и отбор за японския град Мураяма. Там гимнастичките ни ще проведат предварителен лагер преди присъединяване си на олимпийските игри в Токио. 



" Отиваме в Мураяма, имаме контракт с този град. Това ще бъде последният ни лагер по този контракт преди олимпийските игри. Там ще създадем подготвителен лагер в цялостна изолираност, след което на 1 август ще отидем в олимпийското село. Спортистите не обичаме да приказваме за упования и медали, когато отиваме на сериозен старт. Да, при всички случаи девойките осъзнават, че отговорността е огромна. Надявам се да съумеем да им помогнем да се усещат доста спокойни, доста уверени и да имат вяра в силите и опциите си ", добави президентът на БФХГ.

Състезанията без почитатели имат добра и неприятна страна. Лошата - една огромна зала празна и хубавата страна - когато няма тази мощна страст и адреналин може пък те да са малко по-спокойни. Разбира се, щеше да бъде напълно друга олимпиада с почитатели, още повече, че ние имаме голям почитател клуб в Мураяма от над 250 индивида, които имаха билети за надпреварата. Но за жалост за всички участници ще бъде по този начин. Този олимпийски дух малко ще липсва ", сподели още Раева.



И в самостоятелното и в ансамбъла има промени в съчетанията за усложняване. Последните два дни грациите имаха контролни тренировки преди заминаването.

" На някои от контролните бяха добре, на други не толкоз добре. И умората и вълнението предстартово и всичко преди заминаването си оказаха своето въздействие, само че девойките са в добра форма и считам, че би трябвало да имат вяра и да бъдат спокойни. Има доста промени в съчетанията, компликацията е доста нараснала, още веднъж ги усложнихме каквато в практиката в нашия спорт. За голямо страдание, след всяко съревнование тимовете да усилват компликацията, направихме го и ние, треньорите бяха безапелационни, без значение от това тренировките вървяха доста добре и да имаме вяра, че ще Ви зарадваме ", разяснява Илиана Раева.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР